No Results

  Astazi pe STIRI MEDICALE

  UK News & Perspectives View All

  View All

  Featured News & Perspectives

  • Alert
   EMA sprijina dexametazona pentru COVID-19 sever dupa revizuirea datelor

   Nota editorului: gasiti cele mai recente stiri si indrumari COVID-19 in Centrul de resurse pentru Coronavirus.

   Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) are a aprobat utilizarea dexametazonei la pacientii cu COVID-19 pe oxigen sau ventilatie mecanica , in urma unei revizuiri a studiului RECUPERARE de catre Comitetul agentiei pentru medicamente de uz uman.

   Dexamethasone poate fi considerata o optiune de tratament pentru adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani sau peste, cu o greutate de cel putin 40 kg) cu infectie SARS-CoV-2 care necesita terapie suplimentara cu oxigen, a spus EMA.

   Dexametazona poate fi administrata pe cale orala, injectabila sau perfuzabila. In toate cazurile, doza recomandata la adulti si adolescenti este de 6 mg o data pe zi timp de pana la 10 zile.

   Ca parte a studiului RECOVERY, pacientii spitalizati cu COVID-19 au fost alocati aleatoriu la dexametazona orala sau intravenoasa (6 mg o data pe zi) timp de pana la 10 zile sau numai la ingrijirea obisnuita.

   In general, 482 de pacienti (22,9%) care au primit dexametazona si 1110 pacienti (25,7%) care au primit ingrijire obisnuita au murit in termen de 28 de zile dupa randomizare.

   Rezultatele preliminare indica faptul ca, comparativ cu ingrijirea obisnuita, dexametazona a redus mortalitatea cu aproximativ 35% la pacientii cu ventilatie mecanica invaziva si cu aproximativ 20% la pacientii carora li s-a administrat oxigen fara ventilatie invaziva.

   Nu a fost observata nicio reducere a riscului de deces la pacientii care nu primeau terapie cu oxigen sau ventilatie mecanica.

   Rezultatele au fost publicate in New England Journal of Medicin e in iulie.

   „Aceste rezultate au fost sustinute de date suplimentare publicate, inclusiv o meta-analiza efectuata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care a analizat datele din sapte studii clinice care investigheaza utilizarea corticosteroizilor pentru tratamentul pacientilor cu COVID-19, „EMA a declarat intr-o declaratie prin care anunta aprobarea dexametazonei pentru COVID-19 sever.

   Agentia a spus ca companiile care comercializeaza medicamente cu dexametazona pot depune o cerere la agentiile nationale de medicamente sau la EMA pentru a solicita adaugarea acestei noi utilizari la licenta produsului lor.

   Modificarile propuse la dexametazona informatii despre produse pentru pacienti si profesionistii din domeniul sanatatii sunt disponibile online.

  Cele mai recente stiri Vizualizati totul

  Vizualizați totul

  Perspective Vizualizati totul

  Business of Medicine View All

  Vizualizați totul

  Conferințe Afisati toate

  Afisati toate

  Cazuri si teste Vizualizati totul

  Vizualizati totul