No Results

  Astazi pe STIRI MEDICALE

  UK News & Perspectives View All

  View All

  Featured News & Perspectives

  • Alert
   Ruth Bader Ginsburg moare din cauza cancerului pancreatic

   Judecatoarea Ruth Bader Ginsburg, un jurist inovator si a doua femeie numita la Curtea Suprema a SUA, a murit vineri.

   Avea 87 de ani.

   Cauza decesului a fost cancerul pancreatic metastatic , potrivit unui comunicat al instantei.

   "Natiunea noastra a pierdut un jurist de talie istorica", a declarat judecatorul sef John Roberts in declaratie. "Noi, la Curtea Suprema, am pierdut un coleg pretuit. Astazi plangem, dar cu incredere ca generatiile viitoare isi vor aminti de Ruth Bader Ginsburg asa cum am cunoscut-o - un campion neobosit si hotarat al justitiei".

   Astazi ne jelim, dar cu incredere ca generatiile viitoare isi vor aminti de Ruth Bader Ginsburg asa cum am cunoscut-o - un campion neobosit si hotarat al justitiei. Domnul judecator John Roberts

   Este planificat un serviciu privat pentru cimitirul national Arlington.

   Ginsburg, care era cel mai vechi membru al curtii, s-a nascut la 15 martie 1933, in Brooklyn, NY. A avut o sora care a murit cand erau mici si a pierdut-o pe mama ei in urma cancerului la 17 ani.

   Avocatul drepturilor femeilor si minoritatilor a primit diploma de licenta de la Universitatea Cornell si a obtinut diploma de drept de la Columbia Law School. Ginsburg este supravietuit de copiii ei, Jane C. Ginsburg si James S. Ginsburg, si de mai multi nepoti. Sotul ei, Martin D. Ginsburg, a murit de cancer in 2010.

   Ginsburg a suferit mai multe probleme majore de sanatate in mai mult de un sfert de secol in curtea superioara. Tripla supravietuitoare a cancerului s-a confruntat cu cele mai recente probleme ale ei la sfarsitul anului 2018, cand a suferit o interventie chirurgicala pentru cancerul pulmonar care a fost descoperita dupa ce a rupt mai multe coaste intr-o cadere in camerele sale. In ianuarie 2020, Ginsburg a anuntat ca nu are cancer. Dar, in iulie, ea a spus ca urmeaza chimioterapie dupa ce i s-a gasit o leziune la ficat.

   Justitia Ruth Bader Ginsburg

   Justitia s-a confruntat cu prima ei criza de cancer in 1999, cand a fost tratata pentru o tumoare de colon. Un deceniu mai tarziu, in timpul unui examen de urmarire a cancerului colorectal , medicii au descoperit ca a avut cancer pancreatic in stadiu incipient.

  Cele mai recente stiri Vizualizati totul

  Vizualizați totul

  Perspective Vizualizati totul

  Business of Medicine View All

  Vizualizați totul

  Conferințe Afisati toate

  Afisati toate

  Cazuri si teste Vizualizati totul

  Vizualizati totul