No Results

  Astazi pe STIRI MEDICALE

  UK News & Perspectives View All

  View All

  Featured News & Perspectives

  • Alert
   In COVID-19, testarea este totul

   Investigata intens de Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, raspandirea COVID-19 a fost legata direct de o singura persoana cu simptome usoare de tip raceala, care nu stia ca a contractat boala. A participat la practica corului ca de obicei, conducand la 87% din cor - un total de 52 de persoane - dezvoltand COVID-19, dintre care doi au murit.

   Au fost raportate alte evenimente cu suprasolicitare: un cluster Chicago din 16 cazuri, inclusiv trei decese, rezultate dintr-o inmormantare si o petrecere de ziua de nastere, si un pastor din Arkansas si sotie care a transmis virusul la peste 30 de participanti la evenimentele bisericii, culminand cu trei decese. Daca aceste persoane ar fi avut la dispozitie teste de diagnostic in timp util, povestile lor ar fi putut avea finaluri mai fericite.

   Avem nevoie de mai multe teste, nu mai putin

   Acum, cand anumite parti ale Statelor Unite se redeschid, virusul raspandindu-se in continuare, necesitatea testarii scalabile ramane la fel de urgenta ca si in primele zile ale focarului. Testele corecte ale anticorpilor pentru a determina infectia anterioara si raspunsul imunitar dupa primul val de infectie vor deveni la fel de importante, daca nu chiar mai importante, in pregatirea viitoarelor focare, precum si intelegerea evolutiei bolii.

   Testarea virala si a anticorpilor sunt doar o parte a povestii. De fapt, cu cat aflam mai multe despre experientele pacientilor diagnosticati cu COVID-19, cu atat realizam rolul crucial al altor teste de laborator pentru a informa deciziile de tratament pe tot parcursul bolii. Nu exista o paradigma unica pentru gestionarea pacientilor care contracteaza COVID-19. Cand un pacient primeste un diagnostic de COVID-19, ce urmeaza? Ce sugereaza prezentarea sau istoricul pacientului despre evolutia bolii?

   Detectarea virusilor: primul suport de carte

   Testarea virala si a anticorpilor precisa si accesibila este cruciala pentru controlul acestei pandemii. Nimeni nu ar trebui sa suporte vina introducerii neintentionate a virusului colegilor, prietenilor si familiei, creand un grup COVID-19 care poate provoca boli sau chiar moarte. Lucratorii din domeniul sanatatii expusi la COVID-19 la locul de munca se tem sa se contracteze si sa raspandeasca boala, fara sa stie, la altii, in timp ce sunt presimptomatici sau asimptomatici.

   Aceste scenarii subliniaza importanta masurilor comportamentale, cum ar fi distantarea fizica si utilizarea acoperirilor fetei pentru a maximiza siguranta, indiferent de starea simptomelor. Utilizarea reactiei in lant a polimerazei cu transcriptie inversa (RT-PCR) pentru a detecta ARN-ul viral este de nepretuit pentru confirmarea cazului COVID-19, urmarirea contactelor si ghidarea izolarii. Cu toate acestea, odata ce un pacient si-a revenit din COVID-19, virusul este nu mai poate fi detectat de RT-PCR

   Testarea RT-PCR.

   Testarea anticorpilor

   Un test de anticorpi preia locul in care inceteaza testarea de diagnostic RT-PCR. Anticorpii produsi ca raspuns la o infectie sunt de obicei detectabili in decurs de 1-3 saptamani de la infectie. Tipul de anticorp (de exemplu, IgM sau IgG) si titlul acestuia pot fi de ajutor in determinarea stadiului infectiei. Cat timp anticorpii raman detectabili dupa infectia cu COVID-19 nu este inca cunoscut si nici nu stim gradul de imunitate pe care acesti anticorpi il confera. Generarea rapida de raspunsuri de neutralizare a anticorpilor care inhiba replicarea virala in vitro a fost observat la pacientii care au COVID-19 .

   . Testarea anticorpilor.

   Testele de anticorpi extrem de precise pot furniza informatii critice despre pandemia. Acestea pot face lumina asupra epidemiologiei si evolutiei bolii, oferind o mai buna intelegere a adevaratei prevalente, contagiozitatii si mortalitatii COVID-19. Aceste teste pot indica cat de mult din populatie a avut COVID-19, cu sau fara simptome si, prin urmare, este probabil sa fie imun pentru o anumita perioada.

   Studiile epidemiologice se bazeaza pe utilizarea testelor serologice foarte precise pentru a genera date de seroprevalenta robuste, permitand o imagine clinica mai clara pe termen lung a COVID-19 si o mai buna intelegere a masurii in care acesti anticorpi confera imunitate. Mai mult, testele de anticorpi pot ajuta la verificarea eficacitatii vaccinurilor care induc anticorpi impotriva SARS-CoV-2. < / p>

   Dar detectarea anticorpilor este la fel de buna ca fiabilitatea testului. O masura a performantei testului este specificitatea. Testele cu o specificitate mai mica de 100% prezinta o probabilitate de fals pozitiv, ceea ce poate determina oamenii sa creada ca au produs anticorpi atunci cand, de fapt, nu au facut-o. Specificitatea ridicata a testului este deosebit de importanta in zonele cu prevalenta scazuta a bolii

   Specificitatea testelor de anticorpi SARS-CoV-2.

   Practic vorbind, foarte specific , rapid si usor disponibil teste de anticorpi vor fi de nepretuit pentru a urmari cine a fost infectat si in ce locatie geografica. Aceste informatii pot ajuta la determinarea deciziilor cheie legate de o redeschidere mai larga a diferitelor regiuni ale tarii si la evaluarea riscului pentru un al doilea val COVID-19. Pentru multi, testele de anticorpi pot oferi un Raspuns la intrebarea coplesitoare ," L-am avut? " - o intrebare care a afectat probabil indivizii de-a lungul intregii pandemii.

   Mai mult, testarea anticorpilor poate fi utila pentru a decide cand profesionistii din domeniul sanatatii si ceilalti sunt expusi populatiilor cu risc ridicat (de exemplu, personalul pentru ingrijirea persoanelor varstnice, primii interventi) poate reveni in siguranta la munca dupa un test COVID-19 pozitiv. Un alt subiect fierbinte este daca testele de anticorpi pot ghida redeschidere sigura a firmelor si scolilor inchise.

   Testele anticorpilor pot contribui la gasirea unor tratamente eficiente pentru COVID-19. De exemplu, programele de plasma convalescenta efectueaza teste de anticorpi pentru a detecta anticorpii COVID-19 in sangele potentialilor donatori de plasma.

   Marcatori ai furtunii de citokine

   De-a lungul acestei pandemii, am auzit povesti despre indivizi sanatosi altfel, a caror boala a evoluat rapid de la usoara la severa. De exemplu, un medic sanatos, in varsta de 46 de ani, medic din New Jersey a prezentat simptome usoare COVID-19 la inceput, dar apoi a progresat la o febra mare, ducand la spitalizarea sa. Radiografiile sale toracice au aratat ca are pneumonie bilaterala si a continuat sa se deterioreze.

   Un fenomen cunoscut sub numele de „furtuna de citokine” poate fi vinovatul aici. Intr-o furtuna de citokine , sistemul imunitar are un raspuns exagerat la infectie, eliberand zeci de citokine - proteine mici care actioneaza ca mesageri pentru a ghida raspunsurile imune normale ale corpului. Acest lucru poate duce la atacarea sistemului imunitar nu numai impotriva virusului, ci si a tesuturilor proprii ale organismului, ducand la insuficienta multiorgana si, in multe cazuri, la moarte.

   Testarea pentru markerii timpurii ai unei furtuni de citokine la pacientii cu COVID-19 este cruciala pentru salvarea de vieti si pentru evaluarea indivizilor care pot prezenta un risc mai mare pentru un raspuns mai pronuntat la virus. Testele de sange de la pacientul din New Jersey au aratat inflamatii severe, cu niveluri ridicate de feritina si proteina C-reactiva (CRP), ambele biomarkeri ai furtunii de citokine , procesul care sta la baza deteriorarii sale.

   Dupa diagnosticul rapid, acest pacient a fost tratat cu un medicament care actioneaza pentru a inhiba interleukina (IL) -6, o citokina implicata in furtuni de citokine. Dupa acest tratament, starea sa s-a imbunatatit si si-a revenit complet. Acest caz evidentiaza importanta testelor de imunotest pentru a detecta nivelurile sanguine de feritina, CRP si IL-6, care pot fi semne timpurii ale unei furtuni de bere. Speram ca astfel de teste vor ajuta la salvarea de vieti care altfel s-ar fi pierdut in urma acestui implacabil schimbator de forme clinic al unui virus.

   Testarea coagularii sangelui

   Este uimitor sa ne dam seama cati pacienti cu boala critica cu COVID-19 dezvolta cheaguri de sange . O femeie a prezentat simptome caracteristice COVID-19 cu cateva zile inainte de a fi dusa de urgenta la spital. RT-PCR a confirmat infectia cu SARS-CoV-2, iar femeia a fost internata. Istoricul ei medical a fost notabil pentru diabet, fibrilatie atriala si tromboza venoasa profunda (TVP). Dupa internare, starea ei respiratorie a inceput sa se deterioreze rapid. In cele din urma, a fost plasata pe un ventilator, cu familia ei adunata in afara unitatii de ingrijire critica.

   Testele de laborator pentru acest pacient au aratat niveluri foarte ridicate de D-dimer , un biomarker indicativ de formare a cheagurilor. Intensivistul a remarcat istoricul TVP al pacientului si a crezut ca un anticoagulant ar putea fi benefic in aceasta situatie, dar nu a fost lipsit de risc. Anticoagulantele pot duce la sangerari necontrolate, care pot fi letale. Cu toate acestea, situatia pacientului se deteriora rapid, astfel incat medicul a facut alegerea dificila de a administra anticoagulantul. In termen de 30 de minute, pacientul a inceput sa se imbunatateasca. Semnele ei vitale s-au stabilizat si a continuat sa-si revina in urmatoarele 2 saptamani inainte de a fi externata. Un test de anticorpi inainte de externare a fost pozitiv, indicand faptul ca a dezvoltat un raspuns imun la SARS-CoV-2.

   Acest caz si multe altele evidentiaza importanta ca medicii si echipele lor sa evalueze riscul pentru rezultate slabe la un pacient cu COVID-19 prin istoricul medical si testele de laborator. Credem ca acest lucru va asigura ca fiecare pacient cu COVID-19 poate primi o terapie optima, adaptata.

   Testarea in laborator a complicatiilor COVID-19. Curba COVID

   Curba de invatare COVID-19 a fost abrupta in ultimele luni. Cu toate acestea, acum avem o multime de cunostinte castigate din greu, care ar trebui sa imbunatateasca perspectivele pentru pacientii cu COVID-19. Am ajuns sa apreciem ca nu exista un pacient „tipic” cu COVID-19. Unii pacienti nu dezvolta niciodata simptome, in timp ce altii necesita un ventilator pentru a ramane in viata si, in cele din urma, este posibil sa nu apara in ciuda saptamanilor de terapie intensiva. Unii pacienti ajung la spital cu o afectiune preexistenta care prezice o evolutie dificila a bolii, in timp ce pacientii anterior sanatosi sunt externati cu leziuni de organe care ii lasa vulnerabili la alte boli pe drum.

   Din aceste motive, diferite tipuri de teste in diferite etape ale calatoriilor pacientilor - de la cele care detecteaza virusul la cele care identifica daca o persoana are anticorpi, pana la altele decat cele care pot testa pentru evolutii care pun viata in pericol - sunt esentiale ghidarea clinicienilor in luarea deciziilor de tratament in cunostinta de cauza, care dau rezultate mai bune. Credem ca utilizarea acestor teste de laborator va continua sa ne ajute sa acumulam mai multe cunostinte despre aceasta boala inca enigmatica, permitandu-ne sa controlam raspandirea pandemiei actuale si sa atenuam valurile viitoare.

   Ravina Kullar, PharmD, MPH, este un consultant in cercetarea bolilor infectioase si epidemiolog. Are peste 10 ani de experienta ca cercetator in boli infectioase si a servit ca consultant pentru Organizatia Mondiala a Sanatatii si Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor. Pertinent pentru COVID-19, Dr. Kullar a consiliat mai multe companii farmaceutice si cercetatori cu privire la proiecte de cercetare si analize de date. Este invitata de trei ori pe TED pe teme legate de bolile infectioase .

   Ross J. Molinaro, dr., MS, este profesor asistent in cadrul Departamentului de patologie de la Universitatea Emory si ofiter medical sef si vicepresedinte al calitatii medicale, biostatistice si de proiectare globale pentru diagnosticul de laborator Siemens Healthineers. Este om de stiinta in laborator medical certificat de Societatea Americana de Patologie Clinica, certificat in consiliul de chimie clinica de catre Consiliul American de Chimie Clinica si membru al Asociatiei Oamenilor de Stiinta Clinici si al Asociatiei Americane pentru Academia de Chimie Clinica .

  Cele mai recente stiri Vizualizati totul

  Vizualizați totul

  Perspective Vizualizati totul

  Business of Medicine View All

  Vizualizați totul

  Conferințe Afisati toate

  Afisati toate

  Cazuri si teste Vizualizati totul

  Vizualizati totul