No Results

  Astazi pe STIRI MEDICALE

  UK News & Perspectives View All

  View All

  Featured News & Perspectives

  • Alert
   Antidepresive pentru prevenirea dementei?

   Tratamentul cu inhibitor selectiv al recaptarii serotoninei (SSRI) escitalopram scade amiloidul- nivelurile beta-42 (Aβ42) in lichidul cefalorahidian (LCR) la adultii varstnici din punct de vedere cognitiv, sugerand un rol potential pentru aceste medicamente in prevenirea Boala Alzheimer (AD), spun cercetatorii.

   Cu toate acestea, ramane de vazut daca reducerea „relativ modesta” a LCR Aβ42 se va traduce in beneficii clinice, recunosc ei.

   Dr. Yvette Sheline

   „Vedem doua modalitati potentiale de a avansa aceasta zona”, a declarat pentru Medscape Medical News Yvette Sheline, MD, Universitatea din Pennsylvania, Philadelphia, Pennsylvania. „Una este cresterea efectului medicamentului prin gasirea unei molecule care se leaga mai specific de receptorii care induc reducerea beta-amiloidului”, a spus ea.

   "Cealalta cale ar fi combinarea acestuia cu un alt medicament eficient si, prin urmare, obtinerea de reduceri aditive a amiloidului. De exemplu, este posibil ca combinarea acestuia cu un medicament antiamiloid, cum ar fi un anticorp, sa creasca potenta", a adaugat ea.

   Studiul a fost publicat online 10 septembrie in Neurology < / em>.

   In studiile retrospective, la persoanele care au avut un istoric de tratament cu ISRS, a existat o reducere semnificativa a legarii placii amiloide, dupa cum reiese din tomografia cu emisie de pozitroni.

   In plus, studiile efectuate la soareci au aratat ca SSRI cresc alfa-secretaza, ceea ce determina scindarea proteinei precursoare amiloid, rezultand o amiloida mai mica.

   In studiul actual, Sheline si colegii sai au examinat efectele escitalopramului la 114 adulti normali din punct de vedere cognitiv cu varsta de 50 de ani si peste.

   Au folosit punctie lombara pentru a determina nivelurile de LCR Aβ42 inainte si dupa ce pacientii au primit escitalopram 20 mg / zi timp de 2 sau 8 saptamani sau 30 mg / zi timp de 8 saptamani. Participantilor la control li s-a administrat placebo.

   Cand cele doua regimuri de dozare au fost evaluate impreuna, a existat o reducere semnificativa globala cu 9,4% procentual mai mare a LCR Aβ42 la pacientii tratati cu escitalopram comparativ cu pacientii tratati cu placebo ( P <.001; IC 95%, 4,9% pana la 14,2%; Cohen's d = 0,81).

   Starea pozitiva de baza amiloid-beta (niveluri CSF Aβ42 <250 pg / mL) corelata cu o reducere mai mica Aβ42 ( P = .006 ; 95% CI, -16,7% pana la -0,5%; d = -0,52) comparativ cu starea de amiloid initiala negativa (niveluri CSF Aβ42> 250 pg / mL).

   „Dezvoltarea unor abordari terapeutice sigure si eficiente care pot reduce nivelul Aβ chiar modest poate preveni acumularea patologica de amiloid si cascada ulterioara de leziuni neuronale care ar putea preveni sau incetini progresia catre AD simptomatica”, concluzioneaza anchetatorii.

   Impactul clinic inca neclar

   S-a adresat pentru comentarii, Vijay K. Ramanan, MD, dr., Departamentul de Neurologie, Clinica Mayo, Rochester, Minnesota, a remarcat ca unele literaturi din sistemul model si studiile la om, inclusiv studiul actual, indica faptul ca ISRS pot afecta fiziopatologia amiloida si au potentialul de a influenta mecanismele de baza ale bolii.

   Cu toate acestea, a adaugat el, „inca nu este clar ce poate insemna orice scadere modesta a amiloidului in LCR in acest cadru pentru nivelurile de amiloid pe termen mai lung din parenchimul creierului sau, de altfel, pentru alti biomarkeri AD si clinici relevanti rezultate. "

   Ramanan a subliniat ca medicamentele mai noi concepute pentru scaderea amiloidului parenchimatic al creierului au fost foarte eficiente si daca o astfel de scadere poate duce la beneficii substantiale, semnificative din punct de vedere clinic pentru pacienti, „este inca o problema dificila”.

   De asemenea, a comentat pentru Medscape Medical News, Constantine G. Lyketsos, MD, profesor de psihiatrie si stiinte comportamentale, Johns Hopkins Medicine, Baltimore, Maryland, a descris studiul ca fiind „important”.

   „In contextul mai larg, noi si multi altii am aratat destul de concludent ca multi oameni care sufera de dementa dezvolta simptome atipice de dispozitie, cum ar fi iritabilitate si modificari ale personalitatii, cu ani inainte ca acestea sa dezvolte simptome de memorie”, a spus el. / p>

   "Opinia este ca aceste simptome asemanatoare starii de spirit sunt o reflectare a Alzheimerului care sta la baza, care incepe cu simptomele starii de spirit, apoi progreseaza spre simptome ale memoriei. Si exista din ce in ce mai multe dovezi ca escitalopramul si alte medicamente din aceasta clasa amelioreaza aceste simptome ale starii de spirit, care nu sunt tipice pentru depresie ", a adaugat Lyketsos.

   Aceasta noua cercetare "intareste opinia ca nu numai ca am putea fi capabili sa imbunatatim simptomele starii de spirit, ci ca aceste medicamente ar putea ameliora biologia amiloida subiacenta, fiind astfel un mod adevarat de prevenire a pierderii memoriei si a dementei. afisat pana la aceasta lucrare, care este atat de importanta. "

   Studiul nu a primit finantare. Sheline, Ramanan si Lyketsos nu au dezvaluit nicio relatie financiara relevanta.

  Cele mai recente stiri Vizualizati totul

  Vizualizați totul

  Perspective Vizualizati totul

  Business of Medicine View All

  Vizualizați totul

  Conferințe Afisati toate

  Afisati toate

  Cazuri si teste Vizualizati totul

  Vizualizati totul