No Results

  Astazi pe STIRI MEDICALE

  UK News & Perspectives View All

  View All

  Featured News & Perspectives

  • Alert
   Medicare va testa modele de plata pentru oncologie radiationala, dializa

   Incepand cu 2021, Medicare va testa metode alternative de plata pentru oncologie radiationala si dializa, asiguratorul gigant federal declarand ca incearca sa imbunatateasca calitatea asistentei acordate si, de asemenea, sa economiseasca bani.

   Centrele pentru servicii Medicare si Medicaid (CMS) au anuntat astazi ca a finalizat o regula care creeaza cele doua programe de testare. Ambele programe urmeaza sa inceapa 1 ianuarie. Modelul de ingrijire a rinichilor va rula pana la 30 iunie 2027, cu economii preconizate de 23 de milioane de dolari, potrivit unui Comunicat de presa CMS . Modelul de oncologie a radiatiilor (RO) se va incheia la 31 decembrie 2025, cu economii preconizate de 230 de milioane de dolari, a spus CMS.

   „Credem ca modelele vor spori obiectivul agentiei de a creste masura in care initiativele CMS platesc pentru valoare si rezultate, mai degraba decat pentru volumul de servicii”, a spus agentia in regula.

   Scopul modelului RO este de a permite persoanelor care beneficiaza de Medicare sa treaca mai putine tratamente in timp ce obtin rezultate mai bune, a spus CMS. Acest model poate „reduce timpul de calatorie necesar pentru tratament, reduce efectele secundare, poate reduce timpul petrecut in cabinetul unui medic sau in sala de asteptare si poate elibera timp pentru ca pacientii sa se angajeze in alte activitati care pot contribui la imbunatatirea calitatii lor generale de viata”, CMS a spus intr-un comunicat de presa .

   CMS ruleaza deja un mare test de plata pentru tratamentul cancerului, cunoscut sub numele de Modelul de ingrijire oncologica (OCM). Incepand cu 2 ianuarie 2020, 138 de cabinete si 10 asiguratori comerciali participau la OCM, conform paginii web CMS pentru acel program.

   Lansat in 2016, OCM este un program de 5 ani care necesita practici pentru a reduce costul ingrijirii, imbunatatind in acelasi timp calitatea si rezultatele pacientilor. Daca practicile participante ating obiectivele OCM si mentin calitatea, reducand in acelasi timp costul ingrijirii, CMS imparte o parte din economii.

   In plus, cabinetele primesc, de asemenea, o plata de stimulare lunara pentru fiecare pacient care este inscris in program.

   Un studiu al primelor rezultate OCM, publicat 18 mai in JAMA Network Open , a indicat ca a fost mai putin consum de medicamente administrate de medic in cancer de prostata , costuri mai mici ale medicamentelor in cancerul pulmonar si de prostata, mai putine vizite pentru pacientii cu cancer de san sau de colon si costuri mai mici la birou in toate cazurile de cancer analizate in OCM. Dar aceste economii au fost in mare parte compensate de alte costuri, Medscape Medical News a raportat .

   Cu noul model de radioterapie, ratele de plata Medicare variaza in functie de locul in care oamenii isi primesc ingrijirea.

   CMS a spus ca modelul RO abordeaza aceste diferente de plata cu o plata combinata legata de episoade de ingrijire de 90 de zile pentru 16 tipuri diferite de cancer: cancer anal, cancerul vezicii urinare , metastaze osoase , metastaze cerebrale , cancer de san , cancer de col uterin , tumori SNC, cancer colorectal , cancer de cap si gat , cancer la ficat, cancer pulmonar, limfom, cancer pancreatic , cancer de prostata, cancer gastro-intestinal superior si cancer uterin .

   Modelul RO necesita participarea in zone geografice selectate aleatoriu, care contin aproximativ 30% din episoadele de radioterapie cu taxa pentru servicii Medicare, a spus CMS.

   CMS experimenteaza de cativa ani cu sisteme alternative de plata pentru servicii, inclusiv modele voluntare axate in special pe cancer si boala renala in stadiu final (ESRD).

   „Modelele RO si ETC vor necesita participarea furnizorilor si furnizorilor care ar putea sa nu participe altfel la aceste modele si vor fi testate in mai multe zone geografice,” CMS spus in regula .

   Scopul este de a implica un numar mare de medici in aceste teste, generand un „set de date robust”, a spus CMS in regula.

   „Testarea acestor modele in acest mod ne va permite, de asemenea, sa aflam mai multe despre tiparele de utilizare ineficienta a serviciilor de ingrijire a sanatatii si cum sa stimulam imbunatatirea calitatii pentru beneficiarii care primesc servicii pentru RT si ESRD, ceea ce ar putea informa proiectarea viitorului model”, CMS a spus.

   Modelul ESRD va implica, de asemenea, aproximativ 30% din furnizorii de ingrijire a rinichilor. Modelul va testa o trecere de la platile traditionale Medicare cu taxa pentru serviciu la un sistem care stimuleaza dializa la domiciliu si transplanturile de rinichi, a spus CMS .

   Programele de testare au fost dezvoltate de Centrul CMS pentru Medicare si Medicaid Innovation (CMMI), care a fost creat prin Actul de ingrijire accesibila din 2010. Republicanii, inclusiv presedintele Trump, au incercat in repetate randuri sa abroge legea in totalitate. Dar ei vad clar avantajul de a avea CMMI ca loc de desfasurare pentru a incerca sa schimbe plata Medicare.

   Noile modele anuntate vineri arata cum CMS s-a bazat pe munca depusa de CMMI intre administratii. In un tweet, Adam Finkelstein, care a lucrat la CMMI in administratia Obama, a remarcat o diferenta cheie in aceste noi modele. Ei obliga participarea anumitor medici, in timp ce modelele CMMI anterioare fusesera voluntare, a scris pe Twitter Finkelstein, care lucreaza acum pentru firma de avocatura si consultanta Manatt.

  Cele mai recente stiri Vizualizati totul

  Vizualizați totul

  Perspective Vizualizati totul

  Business of Medicine View All

  Vizualizați totul

  Conferințe Afisati toate

  Afisati toate

  Cazuri si teste Vizualizati totul

  Vizualizati totul