No Results

  Astazi pe STIRI MEDICALE

  UK News & Perspectives View All

  View All

  Featured News & Perspectives

  • Alert
   Un alt studiu sugereaza impactul durabil al COVID-19 asupra inimii

   Un nou studiu care utilizeaza imagistica prin rezonanta magnetica cardiaca (CMR) pentru a examina efectele infectiei cu coronavirus noi asupra inimii a aratat semne sugestive ale miocardita la 4 din 26 de sportivi competitivi care si-au revenit din cazuri asimptomatice sau usoare de COVID-19.

   In timp ce aceste si alte constatari similare sunt ingrijoratoare, comentatorii spun ca rezultatele sunt preliminare si nu indica faptul ca screening-ul CMR pe scara larga este adecvat.

   Doi din cei 4 pacienti care prezentau semne de miocardita in aceasta serie nu prezentau simptome de COVID-19, dar au fost pozitivi la testele de rutina. Alti 12 sportivi studenti (46%) au aratat imbunatatirea tardiva a gadoliniului (LGE), dintre care 8 (30,8%) au avut LGE fara cresterea T2, sugerand leziuni miocardice anterioare.

   Aceasta constatare, a spus Saurabh Rajpal, MBBS, MD, autorul principal al studiului, „ar putea sugera leziuni miocardice anterioare sau ar putea sugera adaptarea miocardica atletica”.

   In Scrisoarea de cercetare publicata pe 11 septembrie in JAMA Cardiology , Rajpal si colegii sai de la Universitatea de Stat din Ohio, Columbus, a descris concluziile examinarilor CMR cuprinzatoare la sportivii competitionali, care au fost directionati catre clinica de medicina sportiva, dupa ce au dat rezultate pozitive pentru COVID-19 la reactia in lant a transcriptazei-polimeraza inversa (RT-PCR) intre iunie si august.

   Dr. Saurabh Rajpal

   Universitatea a luat decizia in primavara de a folosi imagistica CMR ca instrument de screening pentru intoarcerea la joc, a spus Rajpal. In timp ce CMR este utilizat in scopuri de cercetare, recenta declaratie a Colegiului American de Cardiologie „aviz de consens ” privind reluarea sportul si exercitiile fizice dupa infectia cu COVID-19 nu necesita imagistica CMR pentru a relua activitatea competitiva.

   Niciunul dintre sportivi nu a necesitat spitalizare pentru boala lor si doar 26,9% au raportat simptome usoare in timpul infectiei pe termen scurt, inclusiv dureri in gat, dificultati de respiratie, mialgii si febra.

   Electrocardiograma , troponina serica I si ecocardiogramele transtoracice au fost efectuate in ziua CMR imagistica. Nu au existat modificari de unda ST / T diagnostice, functia ventriculara si volumele au fost normale si nici un sportiv nu a prezentat niveluri crescute de troponina serica.

   Criteriile Lake Louise actualizate au fost utilizate pentru a evalua rezultatele CMR in concordanta cu miocardita.

   „Nu cred ca aceasta este o problema specifica COVID”, a spus Rajpal intr-un interviu. "Am vazut miocardita dupa alte infectii virale; este doar [faptul ca] COVID-19 este cel mai studiat pana acum si, cu activitate intensa, inflamatia din inima poate fi riscanta." El a adaugat ca sunt necesare mai multe studii pe termen lung si mai ample cu populatii de control.

   Grupul sau continua sa urmareasca acesti sportivi si a sugerat ca CMR „poate oferi o evaluare excelenta a stratificarii riscurilor pentru miocardita la sportivii care si-au revenit din COVID-19 pentru a ghida participarea sportiva competitiva in conditii de siguranta”.

   Semnificatie inca necunoscuta

   Matthew Martinez, MD, directorul cardiologiei sportului la Atlantic Health-Morristown Medical Center si la Gagnon Cardiovascular Institute, Morristown, New Jersey, a cerut prudenta in a face prea multe din concluziile acestui mic studiu.

   "Stim ca virusii cauzeaza leziuni miocardice si miocardita. Ceea ce nu stim este cat de importante sunt aceste descoperiri", a spus Martinez intr-un interviu. „Si in ceea ce priveste riscul, am gasi acelasi fenomen daca am face acest lucru, sa spunem, in grip < / a> pacienti sau in alte grupe de varsta? "

   Dr. Matthew Martinez

   "Nu am vazut toate imaginile, dar ceea ce as vrea sa stiu este ca sunt aceste descoperiri foarte subtile? Sunt aceste descoperiri evidente? Este o parte a unui individ activ cu simptome? Trebuie sa stiu ceva mai mult date inainte de a-mi da seama daca acest lucru influenteaza riscul crescut de moarte subita cardiaca pe care il asociem deseori cu miocardita si nu sunt sigur cum ar trebui sa influenteze acest lucru luarea deciziilor in ceea ce priveste intoarcerea la joc ", a adaugat Martinez, care nu a facut parte din cercetarile echipei de stat din Ohio.

   Martinez, care este catedra de sport si exercitii a Colegiului American de Cardiologie, dar nu a fost autorul indrumarilor recente privind intoarcerea la sport, a spus ca nu foloseste in mod obisnuit CMR pentru a evalua sportivii dupa infectie, conform Recomandarile ACC.

   „Abordarea mea este de a evalua pe oricine cu antecedente de infectie COVID si, mai intai, de a determina daca a fost o infectie importanta cu simptome semnificative sau nu. Si apoi, daca participa la un nivel inalt sau sunt sportivi profesionisti, As sugera un ECG, un ecou si o troponina. Aceasta este recomandarea noastra pentru ultimele luni si este in continuare un mod adecvat de evaluare a grupului respectiv. "

   „In prezenta unei anomalii sau a unor simptome in curs, as solicita un RMN in acel moment”, a spus Martinez.

   "Pur si simplu nu avem multe date despre sportivii fara simptome pe care sa le folosim pentru a interpreta aceste constatari CMR si studiul nu a oferit niciun fel de controale. Nu stim nici macar daca aceste constatari sunt descoperiri noi sau descoperiri vechi care tocmai au fost identificati acum ", a adaugat el.

   Recomandari noi si actualizate de la ACC vin in curand, a spus Martinez. „Nu ma astept sa includa CMR ca prima linie.”

   Cardiologi ingrijorati de dezinformare

   Acesta este cel putin al patrulea studiu care arata leziuni miocardice dupa infectia cu COVID-19 si exista ingrijorare in comunitatea medicala ca mass-media a supraestimat riscurile de leziuni cardiace, in special la sportivi si, in acelasi timp, a exagerat beneficiile din CMR.

   In special, Puntmann si colab au raportat in iulie un studiu de 100 de pacienti care a aratat dovezi ale inflamatiei miocardice prin CMR la 78% dintre pacienti s-a recuperat recent dupa o criza de COVID-19.

   „Aceasta lucrare este complet problematica”, a declarat John Mandrola, MD, de la Baptist Medical Associates, Louisville, Kentucky, intr-un interviu. "Are aceleasi puncte slabe generale, observationale si retrospective, dar au existat si probleme numerice. Deci, pentru mine, aceasta lucrare este o observatie interesanta, dar absolut neconvingatoare si preliminara", a spus Mandrola.

   Aceste limitari nu au impiedicat studiul sa atraga o atentie semnificativa a mass-media. Scorul Altmetric - un scor de atentie care urmareste toate mentiunile unui articol in mass-media si pe retelele de socializare - pentru ziarul Puntmann et al se apropie de 13.000, inclusiv acoperirea din 276 de stiri si peste 19.000 de tweets, plasandu-l in percentila 99 din toate rezultatele cercetarii urmarite de Altmetric pana in prezent.

   Pentru a contracara acest lucru, a fost postata o „ scrisoare deschisa ” online, cu doar cateva zile inainte de publicarea studiului Rajpal, indemnand societatile profesionale sa „ofere indrumari clare care sa descurajeze screening-ul CMR pentru anomaliile cardiace legate de COVID-19 la membrii asimptomatici ai publicului larg”. Scrisoarea a fost semnata de 51 de medici, cercetatori si specialisti in imagistica din intreaga lume.

   Mandrola, unul dintre semnatari, a spus acest lucru: „Acest subiect intr-adevar ii sperie pe oameni si, cand apare in mass-media asa, cred ca liderii acestor societati trebuie sa iasa si sa spuna ceva cu adevarat clar despre majoritatea retele de stiri care ii anunta pe oameni ca este prea prematur sa inceapa sa faca CMR la fiecare sportiv care a primit acest virus ", a spus el.

   "Inteleg ca liniile directoare actuale pot fi clare ca CMR nu este un test de prima linie pentru aceasta indicatie, dar atunci cand acoperirea mass-media este atat de extinsa si atat de exagerata, ma intreb cat de mult impact vor avea liniile directoare in contracararea acestui lucru teama care se afla in comunitate ", a spus Mandrola, care este, de asemenea, consultant sef cardiologie pentru theheart.org | Cardiologie Medscape .

   Solicitat sa comenteze scrisoarea, Rajpal a spus ca este de acord cu cei care au semnat-o - ca persoanele asimptomatice din populatia generala nu au nevoie de rutina RMN cardiac .

   „Cu toate acestea, sportivii competitivi sunt o poveste diferita”, a spus el. „Testarea depinde de evaluarea riscurilor in anumite populatii si sportivi competitionali, conform protocolului nostru, va obtine un antrenament cardiac imbunatatit, inclusiv CMR pentru inceperea responsabila si sigura a sportului competitional ... va continua cu protocolul nostru actual. "

  Cele mai recente stiri Vizualizati totul

  Vizualizați totul

  Perspective Vizualizati totul

  Business of Medicine View All

  Vizualizați totul

  Conferințe Afisati toate

  Afisati toate

  Cazuri si teste Vizualizati totul

  Vizualizati totul