No Results

  Astazi pe STIRI MEDICALE

  UK News & Perspectives View All

  View All

  Featured News & Perspectives

  • Alert
   Trump a primit terapii pe care nu le-ai primi - Si esti mai bine

   STIRI MEDICALE

   Divulgari

   06 octombrie 2020

  Gasiti cele mai recente stiri si indrumari COVID-19 in Stiri medicale

  Bine ati venit la Impact Factor , doza saptamanala de comentarii la un nou studiu medical. Sunt doctorul F. Perry Wilson de la Scoala de Medicina din Yale.

  La data inregistrarii, pe 5 octombrie, presedintele Statelor Unite este inca internat la Walter Reed Medical Center pentru COVID-19. Potrivit comunicatelor de presa, el se descurca relativ bine in ciuda unor hipoxemii tranzitorii .

  In ciuda acestui fapt, potrivit medicului sau personal, el a primit urmatoarele medicamente:

  • Remdesivir, Melatonin, Zinc, Famotidine, Aspirina, Vitamina D, un cocktail de anticorpi monoclonali de la Regeneron in conditii de utilizare cu compasiune si, cel mai recent, dexamethasone.

  Daca ati analiza acest regim de tratament, necunoscand pacientul, ati presupune ca acesta era cineva aflat la un pas de moarte - ventilat. Timpul de ultim efort.

  Desigur, presedintele nu pare sa fie deosebit de bolnav. Sa recunoastem: Daca tu sau eu am avut COVID si am fi la fel de bolnavi ca presedintele, nu exista nicio modalitate de a primi acest tip de tratament. Si iata ce este: probabil ca suntem mai bine.

  In acest moment, presedintele ar putea fi victima unui fenomen medical bine descris numit sindrom VIP.

  Cand eram la inceput de pregatire, o „persoana foarte importanta” a fost internata in spitalul nostru. Nu pot sa va spun numele acestei persoane, dar credeti-ma - un VIP.

  Deci, la un moment dat in timpul ingrijirii sale, Seful chirurgiei cardiotoracice a venit sa faca onorurile. Inainte sa intram, el s-a intors spre noi si a comentat: „Ultima data cand am tras un tub pieptar a fost acum 15 ani.”

  Insa VIP primeste seful intregului departament. In mod ironic, VIP-urile sunt deseori ingrijite mai prost.

  Descris pentru prima data de Walter Weintraub in 1964 , sindromul VIP nu este nimic nou. Primul nostru presedinte, de fapt, ar fi putut fi o victima .

  Viata lui George Washington: crestinul , litografie de Claude Regnier, dupa Junius Brutus Stearns, 1853. Darul domnului si doamnei Robert B Gibby, 1984 [WB-55 / A1], Biblioteca Washington, Mount Vernon, Virginia.

  La 13 decembrie 1799, George Washington, la varsta de 67 de ani, a fost lovit de un anumit tip de bacterie epiglotita < / a>. Pe o perioada de 12 ore, a fost supus la patru proceduri de lasare a sangelui - medicamente de ultima generatie la acea vreme - pentru un total de 80 oz de sange. Asta inseamna 2,5 L de pierdere de sange. El a cedat pe 14 decembrie la scurt timp dupa ce si-a multumit domnilor medicilor sai pentru eforturile lor exceptionale.

  Pentru a fi corect, sindromul VIP este intr-adevar una dintre anecdote. Putine studii riguroase au incercat sa evalueze fenomenul.

  Cu toate acestea, rapoartele de caz si seriile de cazuri apar intr-o varietate de reviste medicale din psihiatrie , in medicina . Chiar si laudatul New England Journal of Medicine a atins aspectele ingrijirii de urgenta pentru pacientul VIP in 1988.

  Nu ii invidiez pe medicii care au grija de presedinte. Ce ar trebui sa faci? Nu cunoastem detaliile complete ale starii sale, dar presupunand ca era usor bolnav, standardul de ingrijire ar fi practic o ameliorare simptomatica. Daca el a fost hipoxemic, probabil ca ati putea argumenta pentru steroizi pe baza proces RECUPERARE . Remdesivir , de asemenea, cu conditia sa existe unele dovezi ale afectarii cailor respiratorii inferioare.

  Dar cocktailul cu anticorpi? Un medicament pe care il poti obtine doar printr-un consum de compasiune? Acest lucru nu este standard de ingrijire.

  Nici macar nu avem inca o publicatie de faza 2 pe acest cocktail, cu atat mai putin un proces de faza 3. Exista acest studiu publicat in macaci care pare promitator.

  Dar orice crezi despre presedinte, el nu este un macac.

  Ceea ce stim despre cocktailul Regeneron vine acum de la

  Dar cu atat de putini oameni, intelegem cu adevarat riscurile? Anticorpii monoclonali au o istorie lunga, dar pot aparea reactii ciudate: alergie la produs, efecte in afara obiectivelor. Stiti exercitiul.

  Uite, nu am de gand sa devin egalitar hardcore aici. Daca am avea o pastila magica care vindeca COVID fara efecte secundare, dar costa 10 milioane de dolari, sigur - dati-o presedintelui, chiar daca noi nu putem sa o primim. Nedreptatea nu este cu adevarat ceea ce inseamna sindromul VIP.

  Este riscul pe care VIP il intampina sa primeasca medicamente - si combinatii de medicamente - despre care nu stim suficient. Medicii stiu ca ingrijirea standard este cea mai buna ingrijire. De aceea este standard. Pasul Ave Maria este pentru al patrulea trimestru, cand echipa ta este pe cale sa piarda; nu este deschizatorul tau. Dar pentru VIP-uri, aceste adevaruri esentiale sunt uitate.

  Totusi, imi pot imagina la ce se gandesc aceste documente.

  Cele mai recente stiri Vizualizati totul

  Vizualizați totul

  Perspective Vizualizati totul

  Business of Medicine View All

  Vizualizați totul

  Conferințe Afisati toate

  Afisati toate

  Cazuri si teste Vizualizati totul

  Vizualizati totul